Nzbserver of Spotnet?

Er zijn vele verschillende manieren om te downloaden uit Usenet nieuwsgroepen. Er zijn programma’s om te zoeken en te downloaden en er zijn vele websites om naar bestanden te zoeken. Het meest bekende Usenet programma is Spotnet. En, de meest bezochte website is nzbserver.

Downloaden met Spotnet

spotnet nzbserver en spotwebSpotnet is een van de meest praktische manieren om te downloaden. Na het installeren van het programma kan je direct zoeken en als je een spot hebt gevonden dan kan je deze ook downloaden met Spotnet. Er zijn dus geen andere programma’s en websites nodig.

Mede hierom is Spotnet met name zeer geschikt voor beginners, of mensen die gewoon simpel en overzichtelijk willen downloaden. In tegenstelling tot bekende nzb websites zoals Binsearch en Nzbindex is Spotnet een verademing. Spotnet heeft namelijk een mooie, duidelijke grafische interface. Alles is netjes ingedeeld in categorie├źn en zoeken is erg makkelijk.

Heb je een spot gevonden dan kan je daarbij allerlei handige informatie zien. Zo is er een beschrijving, een afbeelding, een downloadlink en een mogelijkheid om te reageren bij de spot. De reacties bij spots kunnen handig zijn. Mensen bedanken de spotter vaak. Maar, als een spot niet goed is, dan vermelden ze dat ook vaak. Je weet dan dat je een spot beter niet kan downloaden. NB: om te kunnen downloaden heb je een Usenet provider nodig.

Zoeken naar een NZB met nzbserver

De website nzbserver is als erg lang online. Nzbserver staat ook wel bekend als online Spotnet. Dit komt omdat de website erg lijkt op Spotnet. Er is echter een verschil tussen Spotnet en nzbserver. Op nzbserver kan je zoeken naar spots. Maar, je kan er niets downloaden. Het enige wat je kan downloaden is een zogenaamd NZB bestand. Met een NZB bestand kan je een spot downloaden. Maar daar heb je dan weer een apart download programma voor nodig.

Een dergelijk download programma noemt men een newsreader. Grabit, SABnzbd en NZBget zijn enkele van de meest gebruikte gratis newsreaders. Je kan in dit soort download programma’s een NZB bestand laden dat je hebt download van nzbserver. Je download programma zal dan de spot gaan downloaden. Een stuk omslachtiger dan downloaden met Spotnet maar veel mensen vinden het praktischer omdat ze meer opties hebben dan met Spotnet.

Spotweb? Dat is nzbserver

De website nzbserver draait op een programma dat Spotweb heet. Je kan het zelf downloaden en een eigen nzbserver achtige website maken. Daar is echter wel enige programmerings kennis voor nodig.

Spotweb is zo in te stellen dat je het programma op je computer draait en met niemand deelt. Maar, je kan het ook instellen met een wachtwoord, zodat bekenden ook gebruik kunnen maken van je eigen spotweb installatie. En, er is de mogelijkheid om spotweb met de hele wereld te delen. Dat is dat nzbserver dus doet, het is gewoon een NZB website die voor iedereen toegankelijk is.